West America, Grand Canyon, Haziran 2007


Bu esere bir doğa harikası demek bile bence büyük bir haksızlıktır. Allah'ın bize dünyada verdiği güzelliklerden sadece biri, ama çok güzeli. Kolorado nehri yıllarca yatağı milyonlarca yıldır akarak bu kanyonu oluşturmuş. Kanyon çok büyük ve içinde birçok nehir ve gölet var ama biz yukarıdan izledik.


Las Vegas`dan Grand Kanyon`a helikopterle gitmek istemiştik. Kişi başı $300 olarak toplam $1200 vermeyi düşündük ama hem uzun yolculuğun meşakkat hem de manzaranın tadını helikopter gürültüsünde çıkaramayacağımızı düşündükçe yine en guvenli karayolunu tercih ettik. önceki günün 6-7 saati bulan yolculuğun ardından birde 5 saatlik ikinci büyük tur kardeşceğizimi biraz yordu. Ama herşey güneşin batımında yakaladığımız müthiş Kanyon manzarası ile unutuldu.



Grand Kanyon`a giderken çöl manzaraları ilginçti. Arizona çölü derken sanırım gerçek manasıyla bir çöl beklememiştim. Hava birden karardığı için sokak lambaları bile olmayan bir yolda otel aramaya başladık. En yakın otel 50 mil ötede olduğu için biraz endişelendik. Neyse ki en sonunda bir otel bulduk ve yerleştik. Ertesi gün daha uzunca bir manzara için Kanyonla sözleştik.