Pennsylvania

Tekirdag

Şu tarihi metropolde haftaiçinin depoladığım yoğunluğu ve sorumluluğun ağırlığını ancak haftasonları kaçarak biraz hafifletebiliyorum. Şükür ki, İstanbul sapa biryer sayılmaz birçok şehre cok yakın. En sevdiğim kaçış yerlerinden biri de Tekirdağ ve Edirne. Tekirdağ 1 saat, Edirne ise 2.5 saati buluyor yollar açık olduğunda. Hicbiryere gitmesem sahilde bir çay içsem günbatımını izlesem bile beynimi boşaltmak için yetiyor.



Günebakan güzeller, Aycicekleri!



En güzel çay keyiflerimi yaptığım balkon. Kardeşlerimle en güzel gece sohbetlerimizi burada yapardık. Hey gidi günler hey!




Longwood Gardens ve Swarthmore College

Haftasonu canım/ız sıkıldı, hep aynı yerlere gitmekten de bıkmıştım. 5000 mil gelmişim New Jersey'e yerimde durmak için mi, ASLA! Kızların beynini gıdıklıyorum illa gidelim biryerlere, yerinde sayan kokuşur değil mi? En sonunda ikna oluyorlar, beyaz bayraklar çekiliyor. Öyle ki nereye gideceğiz diye sormuyorlar bile. Sizi güzel biryere götürüyorum diyorum, çaresiz gülümsüyorlar. En yakın kapılardan biri Pennsylvania. Tabiki bu eyaletin de bize yakın olan kısmını seçiyoruz. Swartmore College gözüme çarpıyor, gidip görim istiyorum, biraz da maceara olsun sürpriz olsun.


Yaklaşık bir saat araba sürdükten sonra yolları dar ve ağaçlı yemyeşil bir kampüs buluyoruz karşımızda. Keşke diyoruz burada okusaymışız, eski binalar ve baharın tüm aldatıcı güzellikleri, şehrin çok uzağındaki bu üniversiteyi bize cazip hale getiriyor biranda. Gül bahçeleri, arabaların girmediği yemyeşil çayırlar, ağaçların altında çay içilesi banklar adeta kampüs değil de tatildeymiş hissi evriyor insana. Kampüsün orta yerindeki kilise ise henuz birkac yiloncesine kadar dini egitim veren katolik okul oldugunu fısıldıyıveriyor.

Hele kampüsün en güzel yerindeki mini anfitiyatro, birde içindeki minik konser, bana "bu kadari haksızlık, New york'un gökdelen dersliklerinden sonra bunu kaldıramam" dedirtiyor en sonunda. Çimenlerin önünde mest oluyoruz. Buranın büyüsüne kapılıp fazla zaman kaybetmeden Longwood Gardens'a doğru yola çıkıyoruz.


New york'un göbeğindeki Brooklyn Botanic Garden dururken illa uzak olana Pennsylvania'dakine geldik. Bu benim ilk yaptığım tuhaflık değildi elbet. Yakın olduğundan mıdır yoksa hep yanlış sezonu seçtiğimden midir daha bir defa çiçeklerle göremedim bu bahçeyi. Longwood Gardens çok güzel bir bahçe, içinde envai çeşit çiçek, ağaç ve havuz var. Yapay minik göletlerin yanında oturup kitabınızı okuyabilirsiniz.

Bazı akşamlar düzenlenen, İngiliz Kraliyet tarzında inşaa edilmiş bahçelerdeki müzik eşliğindeki fıskiye gösterisini izleyebilirsiniz.


Çiçek tarhlarının yanlarında günbatımını izlemek yada dinlenmek için bankalr koyulmuş. Keşke daha çok zamanımız olsaydı da tadına varabilseydik bu güzelliğin. Beğendiğiniz çiçeklerin tohumlarını da almaları için müşteriler için satış mağazası mevcut. Fiyatları parmak ısırtsada alıveriş yapanların çokluğu beni şaşırttı.



Günbatımında başlayan klasik müzikli fıskiye gösterisi yağmura rağmen rağbet gördü. Sonların doğru artık gitme vakti gelmişti. Çok zevkli bir geziydi katıımcıların kulakları çınlasın!

Celtic konserinden bir kare, muzisyenler bir harikaydi!


Gitmek isteyenler için:
Araba şart
Öğrenci olsanız bile 20 yaş üstüne $14.
Rahat kıyafetler ve ayakkabı tercih edilmeli.
Güneş koruyucu ve gözlüğü gerekebilir.
Takvime bakılıp gidilmesi şiddetle tavsiye edilir zira çok güzel konserler oluyor. bilet fiyatına dahil.